Waarom kan ik jou helpen?

Ik ben Paulien Kruiper. Ik kan enorm genieten van eten, en ik ben diëtist geworden om andere mensen dit ook te leren! 

Niet dat dit meteen helder voor me was, ik heb de afgelopen jaren een aardige zoektocht afgelegd voor ik stond waar ik nu sta.

Ik begon mijn carrière als planoloog. Ondanks dat iedereen tevreden was over mijn werk, was ik dat zelf niet, het gaf me geen voldoening. Na de geboorte van onze oudste besloot ik op zoek te gaan naar wat ik wilde. Het moest dicht bij mensen zijn en liefst iets met voeding, want dat is een onderwerp waar ik nooit over uitgepraat raak. Na de geboorte van onze jongste pakte ik de studie voeding en diëtetiek op. Na 3,5 jaar was ik klaar.

Ik startte een eigen praktijk als diëtist want ik wilde mijn eigen gang kunnen gaan. Het was fijn om eigen baas te zijn maar het was erg wennen in de wereld van de zorg, de verzekeringen en de regeltjes waar ik ineens mee te maken kreeg. Ik werd gelukkig van het voeren van mooie gesprekken met mensen waarin er echt iets geraakt werd, maar ik werd er ongelukkig van dat veel mensen op zoek blijven naar een quick fix om van hun overgewicht af te komen. Dat was zó niet mijn manier, maar wat is mijn rol dan wel als diëtist? 

Na verschillende scholingen kwamen de Buitenpsychologen op mijn pad en ik kon de training tot ‘buitendiëtist’ bij hun volgen. Dit was een grote eye-opener voor me. Wandelend coachen de natuur, het is zo mooi om te zien wat er dan kan gebeuren. Deze manier van werken biedt me de mogelijkheid om in alle rust en aandacht met mensen in gesprek te zijn over veranderingen in hun leven en eetgedrag.

Ook deed ik ervaring op met kookworkshops. Ik zag hoe prachtig het is om mensen bij elkaar te brengen in de keuken en rond de tafel en wat er dan gebeurt in een groep. Vervolgens besloot ik de Academy te volgen bij The New Business Women. In dit traject kwam ik weer een stapje dichter bij mijn drijfveer en hoe ik dat kan vertalen in mijn bedrijf. 

Ik heb al met al in de afgelopen jaren veel geleerd over mezelf. Over goed voor mezelf zorgen, zelfcompassie, mijn eigen weg kiezen en de kracht van een positief beeld over mezelf. Dit alles heeft me zelfvertrouwen gegeven en de overtuiging dat ik mag zijn wil ik zelf wil zijn. 

Ik ben ervan overtuigd dat al deze elementen van groot belang zijn, ook voor jou als je blijvend anders wilt eten. En daarom zijn ze onderdeel van het traject Fier!

Eten is nauw verbonden met alles wat je doet, eetgedrag is een spiegel voor wie je bent. Door vanuit een positieve insteek en met mildheid naar jezelf te kijken kun je grote stappen zetten, daarvan ben ik overtuigd. 

En wat mij zelf betreft, ik ben nog steeds niet uitgeleerd, en leer ook altijd weer van de verhalen en ervaringen van mijn cliënten!