Mini programma dag 4: Compassie met jezelf, kleine stapjes zijn genoeg

Welkom bij de vierde en laatste dag van het online mini-programma! 

Kijk het onderstaande filmpje voor de opdracht en de toelichting. Onder het filmpje kun je daarna de opdracht nogmaals rustig nalezen voor je eraan gaat beginnen.

Veel succes!  En vergeet niet mijn aanbieding te kijken als je hier graag mee verder wilt! 

 

De opdracht:

  1. Om te beginnen is het goed om jezelf actief te herinneren aan je helpende overtuiging. Dus: schrijf hem op memostickers en plek die op de koelkast, op je computer of in je agenda, maak er een achtergrond van voor in je telefoon. Het uitspreken van de overtuiging op gezette momenten noemen we een affirmatie. Letterlijk betekent affirmatie bevestiging of bekrachtiging.
  2. Schakel hulptroepen in: vertel aan je partner, een vriend(in), de buurvrouw dat je aan het oefenen bent met nieuw gedrag en een nieuwe overtuiging. Dit geeft je een stok achter de deur. En je kunt nog een keer samen mindful gaan proeven natuurlijk, met verschillende smaken bijvoorbeeld!
  3. Daarnaast is het goed om je te realiseren dat het een keer mis zal gaan en misschien wel vaker. Het heeft tijd nodig voor je je een nieuwe overtuiging eigen hebt gemaakt. En 1 keer misgaan is nooit een reden om het op te geven! Je kunt maar voorbereid zijn… Dus vraag je zelf af: wat doe ik als het een keer ‘misgaat’ en ik vanuit mijn oude overtuiging chocola eet? Wat zeg ik dan tegen mezelf? Het kan helpen om je te bedenken wat je tegen een ander zou zeggen als dit gebeurt. Vaak ben je vriendelijker tegen een ander dan tegen jezelf… Terwijl vriendelijk tegen jezelf spreken, ook als het niet zo gaat als je zelf wilt, een sleutel is om te kunnen veranderen!
  4. Tot slot is het heel belangrijk dat je trots bent op je successen, hoe klein ze ook lijken! Dus vier ze! Hoe vier je het als het goed is gegaan, bijvoorbeeld een week lang? Dat kan alles zijn: met bloemen, een tijdschrift, lunchen met een vriend(in), een middagje vrij, wat maar voor jou van waarde is.

 

Heel veel succes en plezier! Wees niet te streng en geniet van je reis (en de chocola ;-))!

 

Dit mini-programma biedt de basis om zelf concreet aan de slag te gaan met het veranderen van je overtuigingen, met vriendelijkheid naar jezelf te kijken en te proeven hoe die verleiding nu echt smaakt. Het is een kleine doorsnee van wat het 3-maanden coachingstraject Fier je te bieden heeft. Heb je na deze vier dagen behoefte hebt om hier verder mee aan de slag te gaan?

 

Als je je binnen een maand na afronding van het mini-programma  inschrijft voor het coachingstraject, dan geldt voor jou een korting van € 75 op het traject!

Je betaalt dan dus geen € 499,- maar € 425,-. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.