Mini programma dag 1: Denkbeelden, voorkeuren en overtuigingen

Welkom bij dag 1 van het online mini-programma! 

Kijk het onderstaande filmpje voor de opdracht en de toelichting. Onder het filmpje kun je daarna de opdracht nogmaals rustig nalezen voor je eraan gaat beginnen.

Veel succes! 

 

De opdracht:

  1. Ga zitten op een plek waar je niet gestoord wordt, voor zover je dat nog niet gedaan had.
  2. Pak pen en papier, zet een (kook)wekker en ga 10 minuten schrijven met de volgende vraag in gedachten: wat betekent chocola eten voor mij? Laat je pen zijn werk doen, je doet dit voor jezelf, je hoeft je niet geremd te voelen. Al je gewoontes, positieve en vervelende ervaringen, ideeën, meningen, smaakvoorkeuren, alles mag je opschrijven.
  3. En schrijf dus vooral de overtuigingen ook op. Die hebben vaak als kenmerk dat ze stellig zijn, in positieve of negatieve zin. Bijvoorbeeld: ik mag geen chocola eten als ik alleen thuis ben want dan kan ik me niet beheersen. Hoe stelliger, hoe beter, want daar kun je straks iets mee! Het kan zijn dat het even duurt voor je bij de overtuigingen bent, ze zitten soms verstopt, en ja een overtuiging ontdekken kan ook even slikken zijn…
  4. Als je op een gegeven moment stokt met schrijven, schrijf dan bijvoorbeeld gewoon ‘chocola’ op en je zult zien dat je weer doorgaat met schrijven.
  5. Zijn de 10 minuten om? Lees het nog eens door en leg het dan weg.

 

Tot morgen bij de 2e stap: dan ga je toewerken naar een helpende overtuiging! Succes!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.