FIER is...

wandelen wandelconsult voeding afvallen eten gewicht

F        Focus op je eetgedrag en niet alleen op je eetpatroon

Vaak ligt je focus op wat je nu precies moet eten om gezond te eten en wellicht af te vallen. Natuurlijk is deze basis belangrijk en mag je van mij als diëtist een gedegen advies verwachten. Puur eten is daarbij mijn uitgangspunt en daarbij gebruik ik de richtlijnen van PuurGezond. Maar het belangrijkste vind ik dat je leert hoe en met welke reden je eet. In welke situaties eet je niet zoals je wilt, of wanneer is eten niet de oplossing voor het 'probleem'. Welke gedachtepatronen liggen er aan de basis? Daar zit de sleutel tot duurzame verandering! 

 

I        Investeer in tijd en aandacht voor jezelf en wat jij belangrijk vindt

Wat zijn je dromen, wat vind je belangrijk in het leven, waar word je blij van? We staan er niet altijd bij stil maar dit zijn je drijfveren voor alles wat je doet, dus ook hoe je eet! Door je te richten op wat jij belangrijk vindt, ontstaat er positieve energie. En deze energie heb je nodig als je echt tot verandering wilt komen in je eetgedrag! Ik laat je ontdekken wat dit voor jou betekent. 

 

E       Ervaren met al je zintuigen

Ik kan je nog zoveel vertellen over eten met aandacht, ontspanning, kiezen voor écht eten, stilstaan bij jezelf, maar jij leert het meest door zelf te ervaren! Het FIER-traject biedt jou een of meer wandelconsulten en een of meer proefconsulten. Dit zijn echt unieke elementen  die jou veel kunnen opleveren in dit ervaringsgerichte programma. 

 

R       Rust brengt ruimte en inzicht

Druk druk druk, en toch dingen anders willen doen, en liefst ook 10 kg afvallen? Ik ben van mening dat rust nodig is voor iedereen om tot inzicht te komen wat je écht anders wilt doen.  De tijd nemen om oude patronen onder de loep te nemen, de tijd nemen om nieuwe dingen uit te proberen en het niet ineens perfect hoeven te doen. Dat kan alleen als je jezelf deze tijd en rust gunt. Trouwens, als je onder veel stress staat is het vaak niet eens mogelijk voor je lichaam om af te vallen. Meer balans is een voorwaarde daarvoor! 

 

Een proefconsult?

Samen proeven we iets dat je regelmatig eet. Bijvoorbeeld chocolade of chips. Maar dan met zoveel aandacht zoals je dat waarschijnlijk niet eerder deed! We staan stil bij hoe het eruit ziet, ruikt en smaakt. Ook proeven we iets dat erop lijkt maar net anders is. Wat gebeurt er dan en wat is het verschil? Jij bepaalt wat we proeven en ik doe mee. Het proefconsult kan ervoor zorgen dat je voor altijd anders tegen een voedingsmiddel aankijkt! 

 

Een wandelconsult?

Buiten, in de natuur, met elkaar in gesprek zijn, heeft veel positieve effecten. Je bent meteen in beweging en het praat vaak makkelijker dan binnen, tegenover elkaar zittend. We zetten alle zintuigen aan en dat haalt je uit je hoofd. Daarnaast heeft de natuur zelf ook een positief effect op je gezondheid. Je wordt vrolijker, het ontspant, het is letterlijk een natuurlijke omgeving voor ons als mensen. Je krijgt rust en ruimte in je hoofd en het maakt sneller duidelijk waar de crux zit voor jou. Waarom zou je het niet doen eigenlijk?