Fier is...

dietist eetgedrag positieve mindset wandelconsult

Met Fier leer je om te luisteren naar je intuïtie wat betreft eten, in plaats van regels te volgen van buitenaf. Intuïtief eten is een begrip dat voor iedereen die al lange tijd worstelt met eten uitkomst biedt. Lees hier meer over intuïtief eten.

Fier staat voor: 

F        Focus op je eetgedrag en niet alleen op je eetpatroon

In mijn coaching ligt de nadruk niet op wat je eet maar op hoe je eet. In welke situaties eet je niet zoals je wilt, of wanneer is eten niet de oplossing voor het 'probleem'? Welke gedachtepatronen liggen er aan de basis? Eet je eigenlijk wel als je honger hebt of ken je je hongergevoel niet meer, omdat je zo gewend bent om naar 'regels' te leven? Ontdekken hoe het bij jou werkt en luisteren naar de signalen van jouw lichaam, daar zit de sleutel tot duurzame verandering! Meer intuïtief, naar je eigen behoeftes en om de juiste reden.

En áls we het dan hebben over wat nu gezond eten is, dat is dat voor mij als diëtist zo puur en onbewerkt mogelijk eten. Daarbij  vormen de richtlijnen van PuurGezond mijn uitgangspunt . 

 

I        Investeer in tijd en aandacht voor jezelf en wat jij belangrijk vindt

Wat zijn je dromen, wat vind je belangrijk in het leven, waar word je blij van? We staan er niet altijd bij stil maar dit zijn je drijfveren voor alles wat je doet, dus ook hoe je eet! Door je te richten op wat jij belangrijk vindt, ontstaat er een positieve mindset en energie. En deze energie heb je nodig als je echt tot verandering wilt komen in je eetgedrag! Ik laat je ontdekken wat dit voor jou betekent. 

 

E       Ervaren met al je zintuigen

Ik kan je nog zoveel vertellen over eten met aandacht, ontspanning, kiezen voor écht eten, stilstaan bij jezelf, maar jij leert het meest door zelf te ervaren! In het Fier-traject zitten wandelconsulten en een of meer proefconsulten. Dit zijn echt unieke elementen  die jou veel kunnen opleveren in dit ervaringsgerichte programma. 

 

R       Rust brengt ruimte en inzicht

Druk druk druk, en toch dingen anders willen doen, en liefst ook 10 kg afvallen? Ik ben van mening dat rust nodig is voor iedereen om tot inzicht te komen wat je écht anders wilt doen.  De tijd nemen om oude patronen onder de loep te nemen, de tijd nemen om nieuwe dingen uit te proberen en het niet ineens perfect hoeven te doen. Dat kan alleen als je jezelf deze tijd en rust gunt. Trouwens, als je onder veel stress staat is het vaak niet eens mogelijk voor je lichaam om af te vallen. Meer balans is een voorwaarde daarvoor!