Ervaringen

liesbeth paulien kruiper genieten van eten eetgedrag leefstijl

Liesbeth (45):

Ik heb door het Fier-traject een leefstijl gevonden die ik kan volhouden tot in lengte van dagen, daar ben ik van overtuigd. Dat geeft me veel vertrouwen!

Prettig aan het traject is dat het veel ruimte biedt voor persoonlijke invulling. Paulien heeft een toolkit aan opdrachten die ze op maat aanbiedt, afhankelijk van je vraag en doel.

Een echte eyeopener voor mij was het leren ruiken aan eten, bewust iets in je mond stoppen en goed proeven. Tijdens de proefsessie van Paulien had ik mijn stukje al doorgeslikt, zonder dat ik had geroken of geproefd. Zo deed ik dat dus…Ai, daar schrok ik wel van. 

Een ander leermoment vond ik in de benadering van Paulien. Denk niet meer in moeten, niet mogen, belonen, verdienen of straffen als je naar eten kijkt. Dan ontzeg je je iets, en hoe langer je dat doet, hoe meer je dat wilt. Ik probeer nu echt te denken in positieve termen. Ik trakteer mezelf, of ik kies bewust voor iets en dan kan ik daar echt van genieten. 

In mijn leven hebben al veel diëtisten mij begeleid en altijd stond voeding en het wekelijkse weegmoment centraal. De nadruk in het Fier-traject ligt echt op je hele leefstijl en vooral je gedachten daarbij. Paulien heeft mij pas de laatste keer gevraagd of ik gewicht ben verloren. En ja, ik ben al 9 kg afgevallen! 

Ik zou Paulien zeker aanraden als jij ook je manier van eten én leven wilt aanpassen, vanwege haar relativeringsvermogen en haar nuchtere kijk op eten.

Afstand hoeft geen belemmering te zijn, de meeste coachsessies hebben wij gedaan via beeldbellen of telefonisch terwijl we beiden in onze eigen woonplaats aan het wandelen waren.

paulien kruiper genieten van eten eetgedrag leefstijl gezonde relatie met eten

Cindy (44):

In een periode waarin het niet goed met me ging door onder meer een burn-out, kwam ik terecht bij Paulien. Ik voelde me, door haar rustige en fijne persoonlijkheid, al snel bij haar op mijn gemak. Ze luisterde naar me, hielp me om dingen op een rij te zetten en liet me zelf nadenken over oplossingen in plaats van het al bij voorbaat aan te dragen. En vaak is de oplossing dan simpeler dan je zelf denkt!

Heel belangrijk is dat ze daarbij niet alleen naar eten kijkt maar ook naar psychologische aspecten. Daar had ik veel baat bij, juist omdat ik niet goed in mijn vel zat. Ik kon helemaal mezelf zijn, soms met een lach en soms met een traan.  De sfeer was veilig en vertrouwd.

Met de begeleiding van Paulien ben ik 12,5 kg afgevallen. Vooraf had ik mezelf een hoger doel gesteld en toen ik dat besprak met Paulien hield ze me een spiegel voor. Kun je ook tevreden zijn, dat je ondanks alles, toch zoveel bent afgevallen? Aardiger voor mezelf zijn en minder hoge eisen stellen dus zijn belangrijke lessen voor me geweest!

Ze heeft me verder geleerd dat ik gewoon mag genieten van iets lekkers ook al wilde ik graag afvallen. Als je jezelf dit bewust toestaat is het juist goed. Want ergens van mogen genieten is ook een manier om jezelf iets te gunnen, en dus aardig te zijn voor jezelf. En dat maakt het leven een stuk leuker!

Paulien, bedankt en ik kan je van harte aanbevelen bij anderen die graag hun eetgedrag willen veranderen en daarbij verder willen kijken dan het eten alleen!